Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ηχογραφημένα ντοκουμέντα «καίνε» τον Ράτκο Μλάντιτς


Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 09:17 Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Βρίσκονται στη διάθεση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία

Αρχεία συνομιλιών του καταζητούμενου πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς, σε μορφή γραπτή, ήχου και βίντεο, έχει στη διάθεσή του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στην εκδίκαση συγκεκριμένων υποθέσεων.
Ο διευθυντής του αρμόδιου για τη συνεργασία με τη Χάγη γραφείου της σερβικής κυβέρνησης, Ντούσαν Ιγκνιάτοβιτς, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanyug ότι ηχητικά ντοκουμέντα και εγγραφές βίντεο κατασχέθηκαν από το σπίτι της οικογένειας Μλάντιτς, στο Βελιγράδι, στη διάρκεια ερευνών, το Φεβρουάριο, αλλά δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο αυτών.
"Οι τελευταίες έρευνες οδήγησαν στην κατάσχεση ημερολογίων, ηχητικών ντοκουμέντων και βίντεο, αλλά δεν γνωρίζω τίποτα για το περιεχόμενο τους ή για το εάν τα έχει γράψει ο ίδιος ο Μλάντιτς ή κάποιος άλλος", δήλωσε ο Ντούσαν Ιγκνιάτοβιτς.
Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κρατείται στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ζήτησε την αναβολή της δίκης του για τρεις εβδομάδες, προκειμένου ο ίδιος και οι συνήγοροι υπεράσπισης του να έχουν το χρόνο να εξετάσουν τα ντοκουμέντα αυτά.
Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς κατηγορείται για γενοκτονία, στην περίπτωση της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, αλλά και σε επτά άλλους δήμους της Βοσνίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου