Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

«Αν χάσω, φεύγω»


Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα εγκαταλείψει την ηγεσία του κόμματός του εάν χάσει τις εκλογές του επόμενου έτους.

«Εάν το κόμμα μου καταλάβει τη δεύτερη θέση στις εκλογές του 2011, πράγμα μη αναμενόμενο, θα αποχωρήσω από τη θέση του προέδρου διότι θα έχω την ευθύνη για την τύχη της κυβερνώσας παράταξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του χθες στο Ρίζε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κυβερνά τη χώρα από το 2002 και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ελπίζει ότι θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, το καλοκαίρι του 2011, ώστε να διασφαλίσει μια τρίτη κυβερνητική θητεία. Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι θα λάβει μέρος για τελευταία φορά ως υποψήφιος στις εκλογές του 2011 και μετά τη θητεία αυτή θα συνεχίσει την πολιτική ζωή στους κόλπους μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις στο πλαίσιο περιοδείας του στη χώρα, καλώντας τους ψηφοφόρους να εγκρίνουν την αμφιλεγόμενη συνταγματική του μεταρρύθμιση στο δημοψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου, το οποίο θα αποτελέσει και κρίσιμη δοκιμασία για τη δημοτικότητα της κυβέρνησής του.
Η αντιπολίτευση είναι αντίθετη με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ότι μέσω των συνταγματικών τροποποιήσεων επιδιώκει να πλήξει τον διαχωρισμό των εξουσιών και να εξουδετερώσει τους κοσμικούς δικαστικούς θεσμούς της Τουρκίας.
(ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου